quality score

Kako poboljšati google qualiti score ocjenu

U Google Ad sustavu ocjena kvalitete predstavlja formulu koja mjeri relevantnost ključne riječi u tekstu oglasa, postotak klika kao i iskustvo odredišne landing stranice  u odnosu prema  korisničkom upitu za pretraživanje.

Oglasi sa  višim ocjenama kvalitete beneficiraju na više načina, uključujući:

1) Bolji položaj oglasa
2) Niži troškovi po kliku
3) Češća prikazivanja  oglasa

Slab quality score   može drastično umanjitii vaše šanse za uspješnu PPC kampanju.

Kvaliteta vaših oglasa izračunava se svaki put kad se pojavi ključna riječ za koju je oglas postavljen i oglas ulazi i aukciju. Poboljšanje niske ocjene kvalitete za AdWords ključno je ako želite imati uspješnu PPC kampanju.

5 savjeta za popravljanje niske ocjene kvalitete programa AdWords

Organizirajte svoj račun

Stvarno je važno voditi dobro strukturiran račun. Ne samo da olakšava upravljanje, već će vam omogućiti bolje usmjeravanje kupaca.  Podijelite svoje ključne riječi u više ciljanih skupina  oglasa

Ciljane ključne riječi

Vaš oglas kao i odredišna landing stranica moraju   biti relevantan za ključne riječi koje odaberete. Na primjer, ne želite dodati java kavu da bi se prikazalo kada netko traži programiranje Java. Cilj je dobiti što više klikova ali oi moraju biti relevanti sukladno vašoj strategiji.

Iskustvo odredišne stranice

Odredišna stranica treba odgovarati oglasu i ključnoj riječi koju upotrebljavate. Odredišna stranica  se treba brzo učitati i izgledati optimalno na svim platformama, posebice mobilnim uređajima.

Postoci klika CTR

Ovo je jedan od najvažnijih čimbenika koji utječu na Quality Score.. Oglasi koji su relevantniji u odnosu na ključnu riječ dobivaju više klikova.Google to nagrađuje sa višom ocijenom klvalitete.

Testirajte kopije oglasa

Želite testirati različite kopije oglasa za svaku od vaših grupa oglasa. pPreporučujemo da izradite najmanje 4 oglasa po grupi oglasa kako biste pronašli one koji ostvaruju najbolje rezultate sukladno tome  najbolju ocjenu kvalitete.

AT20 digital agency
Ive Marinkovića 20
Rijeka 51 000
Hrvatska ,Croatia

info@at20digitalagency.com

Contact PersonWhatsApp us